top of page

Nuorten uravalmentaja Paula

Updated: May 27, 2021Nimi: Paula Ranta


Nykyinen työpaikka: Nuorten uravalmentaja Diakonissalaitoksen Vamos Helsingissä.


Koulutus ja halutessasi voit kertoa lyhyesti aiemmasta työkokemuksestasi:

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, työvalmentaja (EAT) sekä sertifioitu coach. Olen toiminut uravalmentajana nyt pari vuotta. Aikaisempaa työkokemusta löytyy tutkimuksesta, viestinnästä sekä tapahtumatuotannosta.Mitä konkreettista hyötyä olet itse saanut työhösi verkoston toiminnasta? Olen saanut tietoa nuorten palveluista sekä päässyt kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja mm. asumisasioihin ja luonteenvahvuuksiin liittyvistä aiheista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi: Tavallinen työpäiväni sisältää nuorten tapaamisia joko livenä tai Teamsissa. Tapaamisten sisällöt liittyvät itsetuntemuksen lisäämiseen, työ- ja koulupaikkojen hakemiseen ja toisinaan elämänhallintaan ja hyvinvointiin. Lisäksi työhön kuuluu paljon verkostoyhteistyötä ja asioiden selvittelyä, vierailuja mm. työpajoilla ja työkokeilupaikoissa sekä ura-aiheisten ryhmävalmennusten ohjaamista.Mikä on työssäsi palkitsevinta: Palkitsevinta ovat päivittäiset kohtaamiset nuorten kanssa ja se, kun työn tulokset konkretisoituvat mieluisan koulu- tai työpaikan muodossa. Nautin myös uuden oppimisesta ja koen, että opin työssäni joka päivä jotain uutta.


Entä haastavinta: Haastavinta (ja samalla palkitsevinta) on se, että työhön ei ole valmista mallia, miten sitä tehdään. Jokainen päivä, tapaaminen ja nuori on omanlaisensa ja työtä tehdään omalla persoonalla. Työ vaatii joustavuutta ja kykyä sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Väistämättäkin eteen tulee välillä hetkiä, jolloin kokee riittämättömyyttä ja tuntuu, että oma osaaminen ja keinot loppuvat.Jos voisit muuttaa yhden asian yhteiskunnassa kohderyhmäsi hyväksi, mikä se olisi? Toivoisin, että nuorten mielenterveyspalvelut saataisiin toimivammaksi, että hoitoon pääsisi nopeasti, sitä saisi riittävästi ja hoitohenkilökunta pysyisi samana pidempään.


61 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page