top of page

Kehittämisasiantuntija Nina

Updated: Dec 13, 2021Nimi: Nina Karas


Nykyinen työpaikka: Ohjaamo Helsinki: Onni – Ohjaamoiden psykososiaalinen tuki Olen Onnissa kehittämisasiantuntijana.


Koulutus ja halutessasi voit kertoa lyhyesti aiemmasta työkokemuksestasi: Koulutukseltani olen seksuaaliterapeutti, terveydenhoitaja ja sisätautikirurginen sairaanhoitaja. Olen ollut töissä ennen tätä keikkaa Ohjaamossa ammattiopisto Livessä opiskeluterveydenhuollossa ja sitä ennen Ohjaamossa 2015–2018. Muuta työkokemusta löytyy esimerkiksi työterveyshuollosta ja projektityöstä Sovinto ry:llä.


Kerro muutamalla lauseella tahosta (ja hankkeesta), jota edustat: Onni tarjoaa 18–29-vuotiaille nuorille psykososiaalista tukea yksilö & ryhmävalmennuksen keinoin Ohjaamossa. Onnin on ollut alun perin Uudenmaan TE-toimiston alainen hanke, joka on saanut juuri vakinaisen rahoituksen.

Mitkä ovat ne pääasialliset palvelut, joita organisaatiosi tuottaa nuorille/kohderyhmälle/verkostoon? Onni tarjoaa nuorille mm. HOT- (hyväksymis- & omistautumisterapeuttinen työkalu) yksilövalmennusta, ryhmiä jännittäjille, hyvinvointituokioita, ADHD-ryhmiä, ja paljon erilaista psykososiaalisen työn koulutusta Ohjaamoille ja verkostoille.


Mitä konkreettista hyötyä olet itse saanut työhösi verkoston toiminnasta? Olen vasta liittynyt verkostoon, joten jään jännityksellä odottamaan konkretiaa 😊


Millainen on tavallinen työpäiväsi: Tavallisena työpäivänä tapaan nuoria HOT- valmentajana etä- tai lähityönä. Työpäivääni kuuluu usein myös nuorten ryhmävalmennus ja Onnin uuden toiminnan ideointi ja valmistelu. Lisänä tarjoan myös seksuaalineuvontaa nuorille, joka on mukava lisä kehittämisasiantuntijan työhön.


Mikä on työssäsi palkitsevinta: Nuoret ja heidän antamansa palaute esim. HOT-valmennuksesta.

Entä haastavinta: Onnin palveluiden tunnetuksi tekeminen siten, että mahdollisimman moni nuori löytäisi Onnin palvelut.


Jos voisit muuttaa yhden asian yhteiskunnassa kohderyhmäsi hyväksi, mikä se olisi? Psykiatrista hoitoa olisi kaikille sitä tarvitseville nuorille riittävästi tarjolla.

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page