top of page

Nuorten uravalmentaja Katriina

Updated: May 27, 2021


Nimi: Katriina Räisänen


Nykyinen työpaikka: Nuorten uravalmentaja Vamos Helsingissä Diakonissalaitoksella


Koulutus ja halutessasi voit kertoa lyhyesti aiemmasta työkokemuksestasi: Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi (YAMK) ja sosionomi (AMK). Tänä keväänä valmistun myös neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Ennen Vamokseen töihin tulemista työskentelin muutaman vuoden työkkärissä asiantuntijana. Työkkärikokemuksesta on ollut korvaamaton apu työssäni nuorten uravalmentajana.


Kerro muutamalla lauseella tahosta (ja hankkeesta), jota edustat: Vamos auttaa 16–29-vuotiaita työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria kohti koulutusta ja työelämää. Me Vamos Urapalveluiden valmentajat autamme nuoriamme ammatinvalinnassa, omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamisessa sekä käytännön asioissa työhön ja koulutukseen hakeutumiseen liittyen.


Mitkä ovat ne pääasialliset palvelut, joita organisaatiosi tuottaa nuorille/kohderyhmälle/verkostoon? Tarjoamme nuorille yksilöllistä, kokonaisvaltaista valmennusta työn ja koulutuksen ulkopuolella oleville nuorille (etsivää nuorisotyötä, ryhmävalmennusta, uravalmennusta, Nuotti-valmennusta).


Mitä konkreettista hyötyä olet itse saanut työhösi verkoston toiminnasta? Verkostossa mukana oleminen tuo muiden toimijoiden järjestämää toimintaa lähemmäs omaa työtä. Muiden kanssa keskusteleminen ja


Millainen on tavallinen työpäiväsi: Työpäivieni sisältö vaihtelee tosi paljon. Välillä mulla on monta valmennustapaamista putkeen, toisina päivinä ei yhtäkään. Työ sisältää paljon kehittämistä, verkostotyötä, viestintää, ryhmävalmennusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämistä ja muuta puuhaa. Tykkään siitä, että työpäivieni kulku vaihtelee, ja saan itse vaikuttaa työni sisältöön innostuksen ja kiinnostuksenkohteideni mukaan.


Mikä on työssäsi palkitsevinta: Palkitsevinta on päästä todistamaan nuorteni onnistumisia ja oivalluksia omaa uraa ja elämää koskien. On huikeaa saada huomata, kuinka paljon merkitystä omalla työllä on. Varsinkin, kun välillä tuntuu siltä ettei itse tee juuri mitään, suurimman työn tekee aina asiakas itse.


Entä haastavinta: Haastavinta on se, kun joutuu myöntämään, etteivät omat taidot tai voimat riitä kaikkien auttamiseen. Oikea-aikaisuus on työssä tosi tärkeää, koska se liittyy vahvasti nuoren omaan motivaatioon. Aina ei ole oikea aika mun avulle, ja välillä se on vaan pakko hyväksyä.


Jos voisit muuttaa yhden asian yhteiskunnassa kohderyhmäsi hyväksi, mikä se olisi? Haluaisin vaikuttaa asenteisiin, jotka julkisessakin keskustelussa vallitsevat. Minua puistattaa kuulla argumentointia mahdollisuuksien tasa-arvosta ja yksilön vastuusta omasta elämästään. Mielestäni kaikkien tulee ymmärtää, että ihan meidän jokaisen taustoilla, elintasolla, luokalla ja muilla statuksilla on vaikutusta siihen, mitä meidän on mahdollista saavuttaa. Syrjiviä rakenteita ja haitallisia asenteita on purettava, jotta jokaisella olisi mahdollisuus elää itsensä näköistä ja omalle toimintakyvylle soveltuvaa elämää.63 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page