top of page

Nexus -hanke Jani

Updated: Dec 8, 2021Nimi: Jani Hoviaro


Nykyinen työpaikka: Aseman Lapset ry, Nexus-hanke, kehittäjä-koordinaatti


Koulutus ja halutessasi voit kertoa lyhyesti aiemmasta työkokemuksestasi:

Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi – YAMK. Ennen Asema Lapsille tuloa olen työskennellyt lähes aina kunta organisaatiossa. Nuorisotyötä on jo lähes 20 vuotta takana.


Mitä konkreettista hyötyä olet itse saanut työhösi verkoston toiminnasta? Olen saanut hyödyllistä tietoa eri organisaatioiden toiminnasta ja käynnissä olevista hankkeista.


Millainen on tavallinen työpäiväsi: Työpäiviä ei pysty ennakoimaan etukäteen lainkaan. Jokainen työpäivä on aina uusi mahdollisuus johonkin mitä ei osaa edes odottaa. Nuorten parissa työskentely on todella hetkistä, jolloin tilanteet sekä tarpeet muuttuvat jatkuvasti. Tämä tuo työhön juuri sitä vaihtelua mitä haluankin. Usein työpäivän aikana olen yhteyksissä nuoriin, verkostoon sekä analysoin tehtyjä tuloksia. Työ on myös jatkuvaa kehittämistä ja siksi on myös oltava todella hereillä koko ajan.Mikä on työssäsi palkitsevinta: Moni kärsii sosiaalisten tilanteiden pelosta. Ryhmässä voi turvallisessa ympäristössä vahvistaa uskoa omaan pärjäävyyteen. On palkitsevaa seurata nuorten rohkaistumista. Silloin tuntee, että on tehnyt asioita oikein. Erään nuoren kanssa olimme olleet yhteydessä puhelimitse ja viestein ennen ensimmäistä tapaamista, joka toteutui torstaina. Tapaamisen aikana olimme yhteydessä oppilaitokseen, johon nuori haaveili pääsevänsä. Saimme opinto-ohjaajalta ohjeet jatkuvasta hausta, jonka hoidimme nuoren kanssa saman tien. Seuraavana päivänä nuorelta tuli viesti: “Sain koulupaikan. Maanantaina alkaa koulu : )"Entä haastavinta: Monelle on suuri kynnys lähteä yksin hakemaan tukea oman polun löytymiseen. Käytännön haasteet on myös viedä ohjauspalveluja niihin ympäristöihin, joissa nuoret muutenkin liikkuvat tai viettävät aikaa. Monelle nuorelle merkitsee paljon, että aikuinen tulee heidän vapaa-ajanympäristöihinsä. Joskus jo ensimmäisen kohtaamisen jälkeen voi ehdottaa tapaamista, toisten kanssa luottamuksen rakentaminen vie pidempään.
Jos voisit muuttaa yhden asian yhteiskunnassa kohderyhmäsi hyväksi, mikä se olisi?

Palvelut näyttäytyvät monille hajanaisina ja sekavina, niiden pariin on vaikea löytää ja toisinaan mahdoton sitoutua ilman tukea. Tähän jos olisi jotain millä saataisiin palveluverkoston selkeytyminen ja niihin sitoutuminen helpommaksi.

33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page